Dziś Gastro !
Zapiekane Papryki Z Nadzieniem
Skład :
- 4 duże papryki
- mięso mielone
- ryż
- żółty ser
- jajka
- cebula
- przyprawy ( sól pieprz słodka ostra papryka )
- oliwa z oliwek
- pieczarki
Sposób przygotowania :
Ryż gotujemy wg instrukcji na pakowaniu.
Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy ją z pieczarkami i zostawiamy do ostygnięcia.
Wszystkie składniki farszu wkładamy do miski i mieszamy. Przyprawiamy wg uznania. Jeśli farsz jest za rzadki można
dodać trochę bułki, Wtedy masa będzie bardziej zbita.
Paprykę myjemy. Wycinamy ogonek i wyjmujemy wszystkie pestki ze środka.
Papryki nadziewamy farszem. Wykładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, podlewamy trochę wodą i wkładamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika.
Pieczemy około 50 minut. Pod koniec pieczenia paprykę można posypać startym żółtym serem i zapiekać aż do jego roztopienia.
SMACZNEGO :)
Łukasz |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz