wtorek, 8 kwietnia 2014

Devolay'e ze Szpinakiem

Hej Hej Hej :D

Dziś gastro!

Dzisiaj Devolay'e ze Szpinakiem

Skład:
-2 duże piersi z kurczaka
-0,5 kg szpinaku
-Żółty ser ( zależy ile kto lubi )
-przyprawy -(sól pieprz papryka ostra i słodka )+ czosnek
-jajka
-bułka tarta
Sposób Przygotowania :

Umyte i roztrzaskane piersi posypujemy przyprawami.

Myjemy szpinak, który gotujemy z dodatkiem soli pieprzu i czosnku.

Gdy ze szpinaku odparujemy wodę, wkładamy starty ser,

Do piersi z kurczaka nakładamy farsz, zawijamy

Obtaczany w jajku i bułce tartej.

Smażymy na małym ogniu.
Łukasz

Smacznego : )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz